IBM 7496 Executive Workstation

De IBM 7496 is een machine welke waarschijnlijk bedoeld is in ziekenhuizen.

IBM 7496 Executive Workstation

De IBM 7496 is een machine welke waarschijnlijk bedoeld is in ziekenhuizen.

Het is feitelijk een IBM PS/2 Model 30 in een kleinere kast met een klein trinitron kleurenbeeldscherm. Er zijn er 5 bekend.

In 2019 is Computer Reset, een reparatie bedrijf in Dallas, TX in de Verenigde Staten, gestopt doordat de eigenaar niet meer in staat was om dit bedrijf nog langer te kunnen draaien.

Het bedrijf, al sinds de jaren 70 actief, had een enorme hoeveelheid materiaal en computers uit de jaren 80 en 90. Men verkocht onderdelen en voerde reparaties uit, specifiek voor de oudere computers. Door ook een grote verzameling aan te leggen, kon men dit succesvol doen tot in de jaren 2000.

In 2019, na het sluiten, zijn enkele liefhebbers van oude computers in de omgeving, geheel vrijwillig, de materialen gaan verkopen om Richard (de eigenaar) financieel te steunen. Dit kreeg een extra boost na een Youtube documentaire van Clint Basinger (beter bekend als Lazy Game Reviews of LGR) waarna veel computers en onderdelen, vaak nieuw in verpakking, hun weg vonden naar liefhebbers.

Wegens het vrijwillige karakter was het verplicht om materialen op te halen en werd er niks verstuurd.

Begin 2022 heeft men besloten om een einde te maken aan de grote verkoop en is het HomeComputerMuseum benaderd of deze één van de vijf IBM 7496 Executive Workstations te accepteren. Deze is, bij wijze van hoge uitzondering, naar het museum verstuurd en gelukkig keurig aangekomen. Het is echter bekend dat deze niet functioneren.

Er is geen informatie bekend over dit type. Alle 5 de computers lijken ongebruikt te zijn en zitten in hun originele verpakking. Gedane pogingen om de machine te laten functioneren is tot op heden niet succesvol geweest. Het HomeComputerMuseum gaat deze uitdaging dan ook aan.

Detail is dat het serienummer niet op de computer staat, maar wel op de doos aanwezig is. Het exacte type nummer is 7496-037 en P/N: 49F6161

Eventuele informatie hierover zal op deze pagina worden gedeeld.

Dank aan David Jett om deze computer naar het HomeComputerMuseum te sturen.

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
mei 1989
Processor
Intel 8086 @ 8 MHz
Geheugen
640 kB
Opslag
1,44MB FDD
Besturingssysteem
PC-DOS

Museum collectie

Opgesteld in de jaren 80 ruimte.

Documenten

IBM 7496 Executive Workstation

IBM 7496 Diagnostic Disk