Bezoekinformatie

Draagt u geschiedenis een warm hart toe en zou u het leuk vinden als uw (klein)kinderen kunnen ervaren hoe het is om aan het begin van de computergeschiedenis te staan? Dat is iets waar het HomeComputerMuseum óók voor staat.

HomeComputerMuseum is een initiatief om de kennis en de machines te preserveren en op een interactieve manier te presenteren. Het museum roept nostalgische gevoelens op en de gemiddelde bezoeker verblijft er tussen de 2 en 4 uur, vaak tot sluitingstijd!

Met ruim 500 computers en spelcomputers uit de periode 1975 tot ± 2010 waarvan het grootste deel klaar staat voor gebruik is dit museum uniek ter wereld. Elke computer wordt omringd door periode correcte items voor een ultiem nostalgisch gevoel. Bekijk en gebruik de computers die u heeft gehad of graag wilde hebben, loop door 's werelds grootste collectie PC-spellen en zie de grootste collectie CD-i ter wereld.

Bekijk prototypes en exclusieve computers (zoals een Amiga gebruikt door NASA of een door Herman Brood beschilderde computer) en herleef ruim 40 jaar computergeschiedenis.

Dit allemaal in meer dan 1000m² in het centrum van Helmond, enkele minuten rijden vanaf Eindhoven en op loopafstand van het treinstation. Parkeren in de directe omgeving is betaald.

Reserveer uw ticket(s) online of koop een ticket aan onze balie, alle computers en het HomeComputerMuseum team staan voor u klaar!

Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken