Hardware doneren

Kunt u één van onderstaande vragen met ja beantwoorden, lees dan vooral verder!

  • Heeft u nog één of meerdere oude computers die u een goed tehuis wilt geven?
  • Staan er oude computers in de weg en wil uw partner de ruimte toch echt weer terug?
  • Heeft u een partij computers die u gaat vervangen en u wilt hier mensen mee kunnen helpen zonder dat het u tijd kost?

Voor al deze vragen heeft het HomeComputerMuseum een oplossing.

Computers uit periode tot 1999

Wij nemen in principe alle computers die gebruikt worden voor thuis en aanverwante hardware aan. Wij kunnen u direct vertellen wat er mee wordt gedaan. Er zijn 3 opties mogelijk.

  • Het gedoneerde apparaat belandt in het museum.
  • Het gedoneerde apparaat belandt in de opslag (in geval wij er al één hebben).
  • Het gedoneerde apparaat wordt opgeknapt en verkocht aan andere verzamelaars met de opbrengst naar het HomeComputerMuseum.

Wij gaan alleen tot verkoop over als wij er minimaal 3 op voorraad hebben. Dit zullen wij ook vertellen als dit gaat gebeuren. Gedoneerde computers worden nooit verkocht tenzij wij dit bij donatie hebben aangegeven.

Voordat een apparaat in het museum komt zal het worden gecontroleerd, opgeknapt en aanwezige (persoonlijke) data worden verwijderd. Uiteraard is het mogelijk dat eventuele persoonlijke data wordt ingelezen zodat u het mee naar huis kan nemen. Daarna wordt het gegarandeerd verwijderd en kunnen wij het niet meer terughalen!

Bij een donatie krijgt u sowieso een (of meerdere) gratis toegangskaartje(s) en een lekkere bak koffie of thee.

Computers uit periode 1999 - 2018

Dit is de groep computers waar wij er al erg veel van hebben, in sommige zelfs al te veel.

Uitzondering hierop zijn de computers die niet op Windows draaien, niet van Apple of speciale edities zijn. Deze kunnen mogelijk wel interessant zijn voor het museum en dat wordt op basis van foto's besloten wat er mee gedaan wordt.

Computers uit periode 2018 - heden

Deze zullen aangenomen worden en zullen worden hergebruikt. Data wordt vernietigd en de computers zullen voorzien worden van een modern besturingssysteem om vervolgens verkocht te worden (en garantie gegeven) aan bijvoorbeeld Stichting Leergeld of het UWV.

Printers  en scanners 

In printers is geen interesse. Uitzondering hierop is een HP Color Lasterjet 5M.

Ophalen van computers

Het ophalen van computers gebeurt alleen bij hoge uitzondering of bij grotere collecties van computers. In beide gevallen geldt het alleen voor computers opgenomen worden als museumobjecten.

Inkopen computers / betalen voor computers.

We kopen in principe geen computers in. Tenzij deze computer op de Wishlist staat en er een voor het museum acceptabele prijs voor wordt gerekend. We zijn geen winkel, dus kopen sowieso niks in voor verkoop.

Neem gerust contact op en wij zullen u binnen 24 uur van een antwoord voorzien. Alvast dank voor het overwegen dat uw computer(s) in het grootste Interactieve computermuseum van de Benelux komt.

Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken