ComfyWare keyboard

ComfyWare keyboard

ComfyWare keyboard

ComfyWare keyboard

Het keyboard waar het om gaat is de Comfy EasyPC, volgens de doos een Toddlers first play & learn keyboard. Dit speel & leer-toetsenbord is bedoeld om kleine kinderen op een aan hun niveau aangepaste manier te leren omgaan met de computer. Tegelijkertijd worden de motoriek, het taalgevoel, het denkvermogen, en de emotionele en sociale ontwikkeling gestimuleerd.

Het geheel is uitgevoerd in ‘frosted’ doorzichtig kunststof (iMac-achtig), waar je dus nét doorheen kunt kijken, en heeft grote gekleurde toetsen met daarop leuke motiefjes. Aan de linkerkant bevindt zich een rode, halfdoorzichtige telefoon, met daarnaast ook weer een rij toetsen met motiefjes. Bovenaan het keyboard zit een groene, geribbelde rol, als een gigantisch scrollwiel, en beneden vinden we een zestal ondoorzichtige toetsen in zes verschillende kleuren.

Alle lof voor de beelden en geluidjes die op het scherm getoverd worden. De groene rol zorgt voor een aantal ooh’s en aah’s, want door hier een draai aan te geven wordt het hele scherm volgetoverd met diverse figuren. Zon, maan en wolk worden ook enthousiast begroet, en de getuite lippen waarmee de slapende maan zachtjes uitademt zullen worden nagedaan.

In niveau 2 worden er ook korte zinnetjes gezegd bij iedere toets – de personen bij de telefoon zeggen hun naam, bij de muziektoetsen vertelt een prettige (Vlaamse) vrouwenstem wat voor instrument het is (‘trommel’ wordt hier trouwens ‘drum’ genoemd) en bij de gekleurde toetsen wordt de naam van de kleur en de vorm gegeven (‘paars’ is hier ‘purper’). De notenbalk-toets geeft in alle niveau’s dezelfde liedjes en plaatjes, één melodietje bv waarbij twee kaboutertjes twee gekleurde ballonnen opblazen. Die ballonnen smelten vervolgens samen tot één ballon van de samengestelde kleur (blauw en geel worden groen) en die springt dan kapot, waardoor een van de kaboutertjes van schrik van het scherm schiet. 

Verder schijnt de zon, slaapt de maan, en regent de wolk. Ook de groene rol wordt nog een paar keer stevig rondgedraaid, en er blijven maar figuurtjes op het scherm komen.

 

Catalog type
Input device
Manufacturer
Release Date
April 1993

Search