Apple Macintosh Plus

De Macintosh plus verscheen van Januari 1986 tot Oktober 1990, Het is de tweede update van de originele Macintosh 128K.

Apple Macintosh Plus

De Macintosh plus verscheen van Januari 1986 tot Oktober 1990, Het is de tweede update van de originele Macintosh 128K.

Het apparaat werd standaard geleverd met 1 MB RAM (uitbreidbaar tot 4 MB) en heeft een SCSI-interface, zo is het mogelijk was om meerdere externe opslagapparaten aan te sluiten.

Ook werd het oorspronkelijk geleverd met Macintosh System 3.0, maar kan alle versies van Mac OS uitvoeren tot en met Systeem 7.5.5. De Macintosh Plus is daarmee de oudste Macintosh die Systeem 7 kan draaien. De Macintosh Plus beschikt over een 8MHz-Motorola 68000-processor en is de eerste computer van Apple die gebruikmaakte van SIMM-geheugenmodules in plaats van vaste DRAM-chips op het moederbord.

Het was ook voorzien van een dubbelzijdig 3,5-inch-diskettestation,met ondersteuning voor 800kB-diskettes. Daarmee verdubbelde de Macintosh Plus de opslagcapaciteit van de diskettes ten opzichte van zijn voorgangers. Omdat het Macintosh-diskettestation gebruikmaakte van een variabele snelheid, was het niet compatibel met de pc-diskettestations van die tijd.

Verder was dit ook de eerste Macintosh-computer met een SCSI-interface, waardoor het mogelijk was om meerdere externe opslagapparaten zoals harde schijven, cd-romlezers en tapedrives aan te sluiten. Na de introductie van de Macintosh SE en de Macintosh II in 1987 bleef de Macintosh Plus in productie als goedkoper alternatief, tot in 1990 de Macintosh Classic die rol overnam.
Daardoor is de Macintosh Plus nog steeds de langst verkochte Macintosh.

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
januari 1986
Processor
Motorola 68000 @ 8 Mhz
Geheugen
1024kB
Opslag
800kB 3,5" FDD
Besturingssysteem
System 3.0

Museum collectie

Opgesteld.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken