Apple iMac G5

De iMac G5 was de derde generatie iMac, een desktopcomputer van het Amerikaanse computerbedrijf Apple.

Apple iMac G5

De iMac G5 was de derde generatie iMac, een desktopcomputer van het Amerikaanse computerbedrijf Apple.

De aanduiding G5 duidt op de processor van de computer, de 64 bit-PowerPC G5-processor. De iMac G5 is de laatste generatie iMac die gebruikmaakt van PowerPC-processors. Hierdoor is het gelijk ook de laatste generatie iMac die Classic-programma's kan draaien.

De iMac G5 is net als zijn voorgangers, ontworpen door Apple Industrial Design Group onder leiding van Jonathan Ive. Het ontwerp van de iMac G5 was een logisch vervolg op de revolutionaire iMac Flat Panel. Om de computer nog compacter te krijgen, keerde het ontwerp terug naar de basis van het alles-in-één principe: de computer bevindt zich achter het beeldscherm.

De witte behuizing van de iMac G5 is gemaakt van polycarbonaat. Aan de onderkant van de behuizing bevindt zich een aluminium rooster, dat zowel voor de koeling als voor de luidsprekers noodzakelijk is. De gehele computer rust op een aluminium standaard. Door de standaard kan het beeldscherm niet in hoogte worden versteld, noch kan het beeldscherm worden gedraaid zonder de hele computer te verplaatsen.

De platte achterkant van de iMac G5 maakt het mogelijk om de computer aan de muur te bevestigen. De aluminium standaard waar de computer op rust kan worden vervangen door een bevestigingsplaat. Apple bood hiervoor een speciale VESA Mount Adapter Kit aan als optie. De iMac G5 (iSight) kan door zijn bolle achterkant niet via een VESA-bevestigingsplaat aan de muur of een arm gehangen worden.

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
augustus 2004
Processor
PowerPC G5 @ 2.1 GHz
Geheugen
512 MB
Besturingssysteem
Mac OS X 10.5.8

Museum collectie

Interactief opgesteld.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken