Federico Faggin

Ontmoet Federico Faggin bij het HomeComputerMuseum

Op 8 juni 2024 krijgt u de unieke kans om Federico Faggin, een ware pionier in de wereld van de microprocessors, persoonlijk te ontmoeten. Deze speciale bijeenkomst vindt plaats in het HomeComputerMuseum van 15:00 tot 16:30 uur. Federico Faggin is vooral bekend als de ontwerper van de eerste commerciële microprocessor, de Intel 4004, en zijn bijdragen aan de technologie zijn van onschatbare waarde geweest voor de ontwikkeling van computers zoals we die nu kennen.

Over Federico Faggin

Geboren in Italië in 1941, begon Faggin zijn carrière in de fysica en elektronica. In 1968 verhuisde hij naar Silicon Valley, waar hij zich aansloot bij Intel. Daar speelde hij een cruciale rol in de ontwikkeling van de 4004 microprocessor in 1971. Deze uitvinding was revolutionair en vormde de ruggengraat voor de moderne computerindustrie. Na zijn tijd bij Intel co-stichtte hij Zilog, bekend van de Z80 microprocessor, die werd gebruikt in veel vroege personal computers.

Evenementdetails

Tijdens het evenement op 8 juni kunt u Federico Faggin vragen stellen en meer inzicht krijgen in zijn ervaringen en de uitdagingen waar hij tegenover stond tijdens de ontwikkeling van de eerste microprocessors. Dit is een zeldzame kans om direct inzicht te krijgen van een van de grondleggers van de technologie die de digitale revolutie heeft aangedreven.

Tickets

Let op: er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar voor dit exclusieve evenement. Zorg ervoor dat u uw plaats reserveert om deze legendarische figuur in de technologiewereld te ontmoeten. Tickets kunnen worden geboekt via de volgende link:
Boek uw tickets hier

Mis deze kans niet om persoonlijk te spreken met een van de iconen van de technologie-industrie en een dieper inzicht te krijgen in de geschiedenis en toekomst van computers. We hopen u te zien op 8 juni 2024 in het HomeComputerMuseum!

Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken