Tulip at compact 2

De AT Compact 2 is duidelijk het vervolg op de PC Compact 2. Dezelfde behuizing en nagenoeg dezelfde indeling in de kast. Alleen het moederbord is iets anders.

Tulip at compact 2

De AT Compact 2 is duidelijk het vervolg op de PC Compact 2. Dezelfde behuizing en nagenoeg dezelfde indeling in de kast. Alleen het moederbord is iets anders.

De Tulip AT Compact 2 is bedoeld als een sterke aanbieding in de onderkant en het brede middensegment van de professionele AT-markt.

Bij de ontwikkeling van de AT Compact 2 heeft Tulip een aantal eigen ASIC's (Application Specific Integrated Circuits) ontwikkeld die, mede door intensief gebruik van de VLSI (Very Large Scale Integration) de Compact met recht compact maken: 30,5 cm breed, 14 cm hoog en 37,5 cm diep.
De 80286 microprocessor werkt op 12,5 MHz (door middel van een jumper in te stellen op 7,15 MHz). Het intern geheugen is 640Kb met 1 Wait State (Zero Wait State indien de 80286 microprocessor op 7,15 MHz is ingesteld). De EPROM/BIOS is AT en OS2 compatible en zorgt voor het automatisch laden van het besturingssysteem. Het systeem heeft verder standaard op het moederbord: een floppy controller die 5,25" en 3,5" eenheden bestuurt, een klok/kalender, een muis-aansluiting voor aansluiting van een MicroSoft-muis, een parallelle poort (Centronics compatible) en een seriele poort (RS232c compatible).
De systeemeenheid heeft 4 16 bits slots en 1 8 bits slot. De harddisk (20, 40 of 60Mb) is achterin op de voeding geplaatst zodat voorin ruimte is voor twee halfhoge geheugeneenheden.
De Tulip AT Compact 2 beschikt in de standaardconfiguratie over een DGA (Dual Graphics Adapter) video-adapter die zowel Hercules als CGA instelbaar is. Het systeem kan ook worden voorzien van een TEVA video-adapter (EGA-compatible).

 

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
juni 1988
Processor
80286 @ 12,5 MHz
Geheugen
640Kb
Opslag
20/40/60 MB HDD
Besturingssysteem
MS DOS

Museum collectie

Interactief opgesteld in de jaren 80 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken