Kaypro 4

Kaypro Corporation was een Amerikaanse fabrikant van thuis- en pc's, gevestigd in San Diego in de jaren tachtig.

Kaypro 4

Kaypro Corporation was een Amerikaanse fabrikant van thuis- en pc's, gevestigd in San Diego in de jaren tachtig.

Het bedrijf is opgericht door Non-Linear Systems (NLS) om te concurreren met de populaire Osborne 1 draagbare microcomputer. Kaypro produceerde een serie robuuste, "luggable" CP / M-gebaseerde computers, verkocht met een uitgebreide softwarebundel die zijn concurrenten verdrong en al snel een van de best verkopende personal computer-lijnen van de vroege jaren tachtig werd.

Kaypro was uitzonderlijk loyaal aan zijn oorspronkelijke klantenbestand, maar paste zich traag aan aan de veranderende computermarkt en de komst van IBM PC-compatibele technologie. Het verdween voor het einde van het decennium uit de mainstream en ging uiteindelijk in 1992 failliet.

De Kaypro IV en later de Kaypro 4 hebben twee dubbelzijdige schijven. De Kaypro 4 werd in 1984 uitgebracht en werd gewoonlijk Kaypro 4 '84 genoemd, in tegenstelling tot de Kaypro IV, die een jaar eerder werd uitgebracht en Kaypro IV '83 werd genoemd. De Kaypro IV gebruikt andere schermadressen dan de Kaypro II, wat betekent dat software specifiek moet zijn voor het model.

Soort
Draagbare computer
Fabrikant
Releasedatum
1984
Processor
Zilog Z80A @ 4 Mhz
Geheugen
64kB
Opslag
2x FDD 5,25"
Besturingssysteem
CP/M

Museum collectie

Interactief opgesteld in de jaren 80 ruimte.

Video's

Kaypro 1 the complete computer commericial