Commodore MPS‑801

De Commodore MPS-801 was een van de eerste printers die door Commodore werd aangeboden voor zijn thuiscomputers.

Commodore MPS‑801

De Commodore MPS-801 was een van de eerste printers die door Commodore werd aangeboden voor zijn thuiscomputers.

De printer gebruikte kettingpapier via een papiertractor. De afdrukresolutie was een 6x7 matrix met 10 tekens / inch. De afdruksnelheid was ongeveer 50 tekens per seconde.

Vanwege de 7-pins printkop konden met de MPS 801 geen personage-afstammelingen worden gemaakt. Dit werd later mogelijk gemaakt door enkele softwaretrucs. De printer ondersteunt alleen unidirectioneel afdrukken (d.w.z. hij drukt alleen af ​​als de printkop van links naar rechts beweegt). Op de terugweg naar links was de printkop inactief, waardoor de printer erg traag was in vergelijking met latere modellen. De interface naar de computer was een seriële IEEE-488, de seriële bus voor de C64.

De printer is niet ontwikkeld en geproduceerd door Commodore. De MPS-801 werd geproduceerd door het Japanse bedrijf Seikosha, een dochteronderneming van de klokkenfabrikant Seiko (hetzelfde model daar heette Seikosha GP 500 VC). Seikosha was in die tijd een van de grootste printerfabrikanten ter wereld en vervaardigde ook printers voor Atari, zoals de Atari 1029-printer.

Soort
Uitvoerapparatuur
Fabrikant
Releasedatum
januari 1984

Museum collectie

Opgesteld in de jaren 80 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken