Macintosh Classic II

De Macintosh Classic II is ook bekend als de Performa 1 en is de opvolger van de Macintosh Classic en Macintosh SE/30.

Macintosh Classic II

De Macintosh Classic II is ook bekend als de Performa 1 en is de opvolger van de Macintosh Classic en Macintosh SE/30.

Net als de Macintosh SE / 30 werd de Classic II aangedreven door een 16 MHz Motorola 68030 CPU en een harde schijf van 40 of 80 MB, maar in tegenstelling tot de SE / 30 werd hij beperkt door een 16-bits databus (de SE / 30 had een 32-bits databus) en een geheugenplafond van 10 MB. Door de langzamere databus was de Classic II 30% langzamer dan de SE / 30.

Door het gebruik van aangepaste IC's, identiek aan die gebruikt in de LC, kon de Classic II een lager aantal componenten hebben dan oudere Macs. In tegenstelling tot de LC en de SE / 30 ervoor, heeft de Classic II geen interne Processor Direct Slot, waardoor het de tweede slotless desktop Macintosh is omdat de Classic de eerste was.

De Classic II was een van de drie machines die Apple herverpakte als een Macintosh Performa toen het merk in september 1992 werd geïntroduceerd. Hij werd de "Performa 200" genoemd en werd verkocht met dezelfde specificaties als de originele Classic II, met de toevoeging van een luidsprekerrooster aan de linkerkant voor een beter geluid.

Er werd een aantal wijzigingen aangebracht in de verpakte software, zoals het At Ease-desktopalternatief dat bedoeld was om een ​​eenvoudigere gebruikersinterface te bieden dan de standaard Macintosh Finder. De exacte software die werd meegeleverd, varieerde meestal van winkel tot winkel. Het werd aanvankelijk aangeboden tegen een verkoopprijs van ongeveer $ 1.250 USD.

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
oktober 1991
Processor
Motorola 68030 @ 16 MHz
Geheugen
2MB
Opslag
40MB HDD
Besturingssysteem
System 6.0.8L

Museum collectie

Opgesteld in de jaren 80 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken