Apple Pippin

De Apple PiPP!N (of gewoon Pippin) is de enige poging van Apple om met een console de videogame-/multimediamarkt te betreden.

Apple Pippin

De Apple PiPP!N (of gewoon Pippin) is de enige poging van Apple om met een console de videogame-/multimediamarkt te betreden.

Deze multimedia-/videogameconsole/internetapparaat/interactief kioskapparaat uit 1996 is gemaakt door Bandai en is gebaseerd op het Apple Macintosh-platform. Oorspronkelijk bedoeld als spelconsole (zonder speciale grafische kaart of geluidsprocessors), maar vóór de release werd internetconnectiviteit toegevoegd met behulp van een 33600 bps-modem.

Er worden slechts 42.000 stuks verkocht en het wordt beschouwd als een van de slechtste technische producten aller tijden. De prijs van $ 599 in 1996 werd ook als te hoog beschouwd. Een Sega Saturn en zijn apart verkochte Netlink-apparaat was samen minder dan $ 400 en zou hetzelfde kunnen doen. Ook heeft Apple geen enkele moeite gedaan om deze machine op de markt te brengen.

Die van ons is in perfecte staat (incl de doos). Alles was verzegeld.

Het heeft een VGA-poort, Composiet en RGB-uitgang aan de achterkant en kan PAL en NTSC weergeven. Wanneer er een Macintosh-toetsenbord en -muis wordt aangesloten, werkt deze als een standaard Macintosh.

Soort
Spelcomputer
Fabrikant
Releasedatum
juni 1996
Processor
PowerPC 603E @ 66MHz
Geheugen
6MB
Besturingssysteem
MacOS

Museum collectie

Opgesteld in de Arcade.

Video's

Apple Pippin Reclames