Tulip E‑Go

Tulip heeft samen met Marcel van Galen Design de Tulip “E-Go” ontwikkeld om aan de vraag naar lifestyle producten te voldoen.

Tulip E‑Go

Tulip heeft samen met Marcel van Galen Design de Tulip “E-Go” ontwikkeld om aan de vraag naar lifestyle producten te voldoen.

Het ontwerp kenmerkt zich vooral door een eigentijdse uitstraling en een unieke organische vormgeving. Een product dat door de verwisselbare hoezen een hoge mate van individualisering (ego) mogelijk maakt en uiteraard voldoet aan de laatste stand van de techniek in 2006. De term E-Go staat voor Easy Going.

Tulip heeft in samenwerking met meester-goudsmid Laurent de Beer de 'Diamond' versie ontwikkeld, nieuw 285.000 euro waard. Met deze actie wil het bedrijf de release van de E-Go een feestelijk tintje geven. De kostbare laptop is gemaakt van massief witgouden platen met duizenden diamanten ingelegd. Deze dure ingrediënten maken het Diamond-ontwerp tot het duurste ter wereld.

Het idee achter dit ontwerp was de handtas. Dames gebruiken echter handtassen om spullen mee te nemen wat in een laptop onmogelijk is. Ook was de prijs voor een standaardmodel relatief hoog in vergelijking met andere merken en daarom werd de E-Go niet in grote aantallen verkocht. Hierdoor zijn deze laptops tegenwoordig relatief zeldzaam.

Soort
Draagbare computer
Fabrikant
Releasedatum
november 2006
Processor
AMD Turion @ 1.6GHz
Geheugen
2GB
Opslag
540MB
Besturingssysteem
Windows XP Media Centre Edition
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken