Olivetti M21

'De Olivetti Personal Computer M21 is een verplaatsbaar computersysteem, ontworpen om de veelzijdigheid en rekenkracht te bieden die nodig is in de moderne zakelijke omgeving.

Olivetti M21

'De Olivetti Personal Computer M21 is een verplaatsbaar computersysteem, ontworpen om de veelzijdigheid en rekenkracht te bieden die nodig is in de moderne zakelijke omgeving.

De Olivetti Personal Computer M21 is een compleet computersysteem dat het volledige scala aan hardware- en softwareopties biedt die normaal gesproken alleen worden geassocieerd met desktop-pc's. De M21 is gebaseerd op de Intel 8086-microprocessor en ondersteunt de volgende besturingssystemen: MS-DOS, concurrent CP/M-86 en het UCSD p-System.

Met deze besturingssysteemopties kunnen gebruikers kiezen uit een breed scala aan applicatiesoftware om aan hun verwerkingsbehoeften te voldoen.
Er is ook een uitgebreide set programmeertalen beschikbaar voor gebruikers die hun eigen applicaties willen ontwikkelen: BASIC, COBOL, Pascal, FORTRAN, C Language en Assembler.

De flexibiliteit van de software van het systeem wordt geëvenaard door de hardware. Geheugencapaciteit begint bij 128K bytes en kan worden uitgebreid tot 640K bytes. Op het gebied van externe opslag biedt het systeem diverse mogelijkheden: 320/360K byte diskette(s), 640/720K byte diskette(s) en een 10 Mbyte harde schijf.

Het systeem ondersteunt een geïntegreerde zwart-witvideo van 9 inch, deze video biedt geavanceerde grafische functies met een maximale resolutie van 640 x 400 pixels. Als een groter scherm nodig is of een kleurweergave gewenst is, kan een van de 12 inch-video's van de M24 worden aangesloten.

Het toetsenbord is een compact, industriestandaard invoerapparaat met 83 toetsen. Tijdens het transport wordt het toetsenbord aan de voorkant van de basismodule bevestigd, waardoor de video wordt beschermd.'

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
1983
Opslag
10MB
Besturingssysteem
MS-DOS

Museum collectie

Opgesteld in de jaren 80 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken