Nintendo Wii Software Development Kit

Een complete Nintendo Wii software development kit bestaat uit vijf delen: RVT-001 tot RVT-005.

Nintendo Wii Software Development Kit

Een complete Nintendo Wii software development kit bestaat uit vijf delen: RVT-001 tot RVT-005.

RVT-001: NDEV. Dit is het hoofd-gereedschap voor het ontwikkelen van Wii software. Deze ziet eruit als een zwart doosje, met alle hardware die een normale Wii heeft, maar geen disk drive of harde schijf. De NDEV heeft dan ook een gastsysteem nodig om op te starten.

RVT-002: RVT-R Reader. Dit is een optische schijf lezer die gebrande schijven kan lezen, om bijvoorbeeld spellen te testen. Deze ziet eruit als een normale Wii, met een groene voorkant. Het is groen omdat de optische schijf lezers van de devkits voor de Gamecube ook groen waren.

RVT-003: RVT-R Writer. Dit is een schijf brander in de vorm van een wit doosje die de optische schijven die de Wii gebruikt kan branden. Deze blijkt moeilijk te vinden.

RVT-004: RVT-R Single Layer Disk. Dit is de optische schijf die de Wii gebruikt. Ze lijken op de Gamecube devkit discs, maar met meer opslagcapaciteit.

RVT-005: RVT-H Header (of RVL-H Reader). Deze lijkt ook op de Wii, maar met een rode voorkant. Dit is een harde schijf die meerdere spellen kan opslaan en uit de interne opslag kan opstarten. Ook kan deze met de knopjes op de voorkant wisselen tussen meerdere spellen of versies van een spel in ontwikkeling, voor het testen zonder een schijf te hoeven branden.

Soort
Spelcomputer
Fabrikant
Releasedatum
april 2012

Museum collectie

Opgesteld in de spacebar ruimte.
Collectie Serienummer Eigenaar
Nintendo Wii Software Development Kit RMA20004691 Jacco Bonte

Documenten

Nintendo's Development Support Plan