Escom Greymate 486SX

De Escom Greymate 486SX is een notebookvariant van de Escom MT-486

Escom Greymate 486SX

De Escom Greymate 486SX is een notebookvariant van de Escom MT-486

Net als de Escom MT is de Greymate uitgerust met een 486 Processor, de Greymate variant is echter voor de draagbare computer en werkt op 25Mhz.

4Mb Ram werkgeheugen en 340Mb HDD voor opslag standaard. Een VGA (256Kb Chips & Technogie) en S/W DSTN Display (ook wel bekend als de "Dual Scan - Display").

Escom was een Duitse keten van computerwinkels, met vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook door overname van bestaande ketens groeide Escom begin jaren negentig snel. Er kwamen vestigingen in alle grote steden in Nederland. De snelle groei speelde Escom parten. Er was gebrekkig management en er ontstond negatieve naamsbekendheid doordat de service te wensen over liet. Over 1995 leed het beursgenoteerde bedrijf een verlies van 185 miljoen Duitse mark. Omdat er geen reddingsactie op gang kwam, werd de keten op 15 juli 1996 failliet verklaard. Er werd echter wel tijdelijk een doorstart gemaakt onder de naam Escom 2001.

Escom betaalde in het voorjaar van 1995 nog 14 miljoen dollar voor de overname van de bezittingen van het failliete Commodore International, bekend van de Commodore 64 en Amiga-computers. Daarbij was Escom vooral op de merknaam Commodore uit. Er werd meteen begonnen met de verkoop van computersystemen onder die merknaam. Voor Amiga-gerelateerde artikelen werd een aparte divisie opgezet.

Na het faillissement van Escom werd de merknaam Commodore overgenomen door Tulip en het merk Amiga door Gateway.

Soort
Draagbare computer
Fabrikant
Releasedatum
Onbekend

Museum collectie

Opgesteld in de jaren 90 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken