Commodore Amiga 3000UX

Commodore Amiga 3000UX

Commodore Amiga 3000UX

Commodore Amiga 3000UX

De Commodore Amiga 3000UX is een model van de Amiga-computerfamilie die werd uitgebracht met Amiga Unix, een volledige poort van AT&T Unix System V Release 4 (SVR4), samen met AmigaOS geïnstalleerd.

Het systeem is verder gelijk aan de standaard A3000, zodra een klik met de rechtermuisknop een opstart naar Kickstart (Amiga's kernel) initieert.

Op een gegeven moment benaderde Sun Microsystems Commodore-Amiga, Inc. met het aanbod om de A3000UX onder licentie te produceren als een low- tot mid-range alternatief voor hun high-end Sun-werkstations.

Dat dit aanbod werd afgewezen, was een van de vele managementbeslissingen die leidden tot de populaire overtuiging dat het Amiga-platform een ​​echt succesverhaal zou zijn geweest zonder het Commodore-management.

Het is mogelijk dat Commodore (of een derde partij) A3000UX-machines heeft hergebruikt voor standaard AmigaOS, aangezien sommige standaard A3000-modellen zijn gevonden met labels die suggereren dat ze oorspronkelijk als A3000UX-machines zouden worden verkocht.

De Amiga 3000UX of A3000UX is een personal computer van de Amiga- familie die werd geleverd met Commodore Amiga Unix geïnstalleerd in plaats van AmigaOS .

Amiga Unix was geen typische Unix- kloon, maar een port van Unix System V Release 4 van AT&T . Op een gegeven moment benaderde Sun Microsystems Commodore International . Het aanbod was om de Amiga 3000UX onder licentie te produceren, als een midden- / instapalternatief voor de high-end werkstations van Sun.

De weigering van dit aanbod was een van de vele "vreemde" beslissingen waardoor het leek alsof Amiga een echt succes zou zijn geweest zonder het management van Commodore.

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
1990
Processor
Motorola 68030 @ 25 MHz
Geheugen
2 MB
Opslag
40 MB HDD + 2x 3.5 inch FDD
Besturingssysteem
Amiga Unix + AmigaOs (dual boot)

Museum collectie

Opgesteld in de jaren 90 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken