Merlin

Merlijn heeft de vorm van een rechthoekig apparaat van ongeveer negen en een halve centimeter lang en drie centimeter breed.

Merlin

Merlijn heeft de vorm van een rechthoekig apparaat van ongeveer negen en een halve centimeter lang en drie centimeter breed.

Het speelveld van het spel bestaat uit een matrix van 11 knoppen; elke knop bevat een rode LED. Deze knoppen kunnen oplichten of knipperen. De array is ingekapseld in een rode plastic behuizing, die een lichte gelijkenis vertoont met een overwoekerde toetstelefoon . Aan de onderkant van het apparaat zijn ook vier spelselectie- en bedieningsknoppen geplaatst; een luidspreker neemt het bovenste gedeelte in beslag.

Ondersteunende elektronica (inclusief een eenvoudige microprocessor ) bevindt zich in de schaal van het spel. Parker Brothers bracht later Master Merlin uit met meer games, en de zeldzamere Split Second , waar alle games tijd met zich meebrengen met een geavanceerdere weergave, met lijnsegmenten rond de stippen. Beide hadden dezelfde algemene vorm en kwamen een paar jaar na Merlijn uit.

Merlin's eenvoudige reeks knoppen en lampjes ondersteunde het spelen van zes verschillende spellen, waarvan sommige tegen de computer of tegen een andere persoon konden worden gespeeld.

Soort
Draagbare spelcomputer
Fabrikant
Releasedatum
1978

Museum collectie

Interactief opgesteld in de jaren 70 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken