Apple Power Macintosh G3

De Power Macintosh G3 is een door Apple ontworpen, gefabriceerde en verkochte machine. Verkocht tussen november 1997 en augustus 1999.

Apple Power Macintosh G3

De Power Macintosh G3 is een door Apple ontworpen, gefabriceerde en verkochte machine. Verkocht tussen november 1997 en augustus 1999.

Het gaf de eerste stap van Apple om één lijn te trekken. Zo verving deze machine maar liefst 8 machines en bracht het terug naar 3. Een Desktop, Mini Tower en een All-in-one.

De eerste twee konden via de website van Apple gemaakt worden, iets wat redelijk uniek was en alleen door Dell werd gedaan. Apple besloot om het 'build-to-order' aan te houden, wat tegelijk viel met de koop van Power Computing Corporation, die Macintosh klonen maakte.

De Power Macintosh G3 dankt zijn naam naar aan de derde generatie PowerPC-chips, welke een snelle en grote level 2 CPU cache introduceerde, draaide op de helft van de processorsnelheid. De snelheidstesten kwamen behoorlijk sneller uit dan Intel-machines met dezelfde kloksnelheid, waardoor Apple met slakken en verbrandde konijnen begon te adverteren. Tijdschriften lieten zien dat een G3 op 266MHz, sneller presteerde dan een 350 MHz PowerPC 604ev in de snelste Macintosh van die tijd.

Er zijn 2 generaties Power Macintosh G3 uitgebracht. De eerste generatie, ook wel onofficieel bekend als de Beige, werd geïntroduceerd op 10 november 1997. De tweede generatie, officieel bekend als de 'blue and white', werd geïntroduceerd op 5 januari 1999. Datzelfde jaar werd de opvolger, de Power Macintosh G4 geïntroduceerd.

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
november 1997
Processor
PowerPC G3 @ 233 MHz
Geheugen
32MB
Opslag
4GB HDD, 24x CDROM
Besturingssysteem
System 9

Museum collectie

Opgesteld.

Video's

Apple PowerMac G3 Reclames