Apple III

De opvolger en zakelijk alternatief van de Apple II zou de Apple III moeten worden. Echter, het hele concept was geen succes.

Apple III

De opvolger en zakelijk alternatief van de Apple II zou de Apple III moeten worden. Echter, het hele concept was geen succes.

Zo eiste Steve Jobs dat de machine uit 1 geheel zou moeten staan, zonder zichtbare gaten en zonder draaiende onderdelen. Dit zorgde voor een enorme hitteontwikkeling in de volledig aluminium behuizing.

Een andere reden was dat het product is aangekondigd, terwijl er nog maar 3 prototypes waren die nog met draden aan elkaar zaten.

De eerste versie had veel hitteproblemen. Zo erg, dat 100% van de apparaten een defect vertoonde. Een advies is om de kast een paar cm te tillen en te laten vallen zodat de chips terug zouden vallen in het door warme krom getrokken mainboard. Een verbeterde versie beschikt over een kleine voeding en ventilatiegaten.

Uiteindelijk zijn er tussen de 65000 en 75000 verkocht, waarvan de eerste 14000 zijn teruggeroepen. In april 1984 stopte de productie van de Apple III-lijn, 4 maanden na de introductie van de Apple III+.

Soort
Desktop computer
Fabrikant
Releasedatum
mei 1980
Processor
SynerTek 6502A @ 1.8MHz
Geheugen
128K
Opslag
FDD 5,25"
Besturingssysteem
Apple SOS

Museum collectie

Interactief opgesteld in de jaren 80 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken