ACT Apricot PC

Na jarenlang de Victor Sirius in de UK te hebben geïmporteerd, produceerde ACT zijn eigen computer grotendeels geïnspireerd op de Sirius: de Apricot PC.

De computer  moest vervoerd kunnen worden aangezien er een handvat op de hoofdeenheid zit! Als je je Apricot echt op deze manier wilt verplaatsen, kan het toetsenbord op de hoofdeenheid worden geklikt.

Verschillende functies maakten deze computer technisch behoorlijk innovatief:

  • de Apricot PC was mogelijk de eerste computer buiten Japan die 3,5 '' diskdrives (315k of 720k) gebruikte
  • de grafische kwaliteit en functies waren uitstekend (800 x 400) en kwamen rechtstreeks van de Victor Sirius
  • het toetsenbord was vrij origineel met 8 "normale" en 6 platte programmeerbare functietoetsen, samen met een ingebouwd LCD-scherm (40 tekens / 2 regels) waarop de functie van de toetsen werd weergegeven. Deze functie werd grotendeels gebruikt door de meegeleverde software, maar niet veel door software van derden.

Dit kleine LCD-scherm kan ook de huidige regel tekst weergeven waaraan u werkt en er is zelfs een contrastknop aan de rechterkant van het toetsenbord.

Het is mogelijk om bestanden en wat software van een Sirius- of IBM-pc over te dragen naar de Apricot-pc door ze met een speciale kabel aan te sluiten. Er is ook een IBM PC-emulator die de abrikoos dwingt zich te gedragen als een IBM-pc. Het werkt goed voor sommige toepassingen, maar niet voor alle.

Bij de Apricot PC werd wat software meegeleverd: Supercalc, diverse systeemtools, asynchrone communicatie, IBM-PC emulator, Microsoft Basic-86, Basic Personal en ACT Manager (een grafische interface voor MS-DOS). Word, Multiplan, Wordstar, dBase II, C-Pascal, Pascal UCSD, C, Fortran, Cobol en Basic Compiler 5.35 waren optioneel verkrijgbaar.

Soort
Desktop computer
Releasedatum
september 1983
Processor
Intel 8086 @ 4,77 MHz
Geheugen
256k
Opslag
2x 3.5" 315Kb
Besturingssysteem
Microsoft Basic-86

Museum collectie

Opgesteld in de jaren 80 ruimte.
Ondersteun het museum via
Patreon | PayPal | SponsorKliks

Zoeken